12 kommentarer till “Dag 84: Thaichilli”

 1. jag undrar – vad har du för yta som bakgrund? Har du ngn skärm eller tyg eller nåt, eller bara ett stort bord, eller frilägger du grejerna efteråt?

 2. Ett vitt A3-papper har jag som grund. Men sedan måste man efterbehandla lite också, annars blir det som på jordgubbarna med en grå bakgrund.

 3. Bilden av chilin är jättesnygg! Ännu mer imponerad blir jag över att du lyckats hitta chili i Antibes. Själv har jag sökt med ljus och lykta efter det här i Bordeaux, men inte lyckats, trots att flera personer blev engagerade när vi frågade efter det på stormarknaderna. Vad heter det på franska? Inte chili poivre i vilket fall som helst 🙂

 4. Chili heter piment rouge och är nu tillagt i det franska lexikonet.
  Låter konstigt att det skulle vara något som fransmännen inte använder sig flitigt av som alla andra,.. men det är ju klart, dom är inte som alla andra. Lycka till med sökandet!

 5. Nehej du, piment rouge är inte alls lika stark som chili. Det är mer som paprika. Men tack för ditt snabba svar. Vi använde den i maten och det smakade gott det också 😉

 6. Jasså? Vad är piment rouge för någon frukt då? Jag har för mig att det hette så och slog upp det i ett fransk-svenskt lexikon.
  Där står det ”Piment = spansk peppar ;~rouge chili”

 7. Ja, fråga inte mig, Jag vet bara att jag var till de närmaste affärerna och ville köpa chili. Hittade inte det bland alla grönsaker, så jag frågade killen som vägde alla påsar. Han visade mig pimenton men sa samtidigt att den inte är stark. Det stämde.

  Jag vill passa på och säga att jag tycker det är väldigt trevligt att läsa dina reflektioner över livet i Frankrike. Ett par kompisar till mig, Lucile och Matthieu, tipsade mig om din blog redan i höstas. Jag tror ni håller till på samma ställe. Lucile och Matthieu var i Göteborg under en period och då träffades vi. Jag tyckte nämligen inte att man kan vara i Sverige utan att ha varit i huvudstaden. Stockholm och Göteborg är ju charmiga var och en på sitt sätt.
  Lena

 8. Okej, chili är ju ett samlingsnamn för alla chilifrukter så du kanske ska fråga efter cayennepeppar, piment de cayenne, eller efter den ännu starkare piment habanero.
  Bonne chance 🙂

 9. Har ”piment rouge” hemma, och vad jag vet så är det något större frukter som kan köpas i lösvikt, jämfört med den mindre chilin jag skulle tro det är som är avbildad och som jag bara sett på Carrefour i plastburk med små hål och som tyvärr möglade innan jag hann avsmaka den. 🙁

 10. Har precis varit på C4 och handlat något som ser ut och smakar som habanero. Det står piment antillais på prislappen.

 11. Tack ni alla för era utforskningar om chilin! Det verkar som det var för små Leclerc och Casino som jag försökte på, eller så är det vanligare i sydöst.
  Jag ser också att jag svarade Challe och inte Klas om mina vänner. Det är alltså Klas sin den kommentaren gällde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *