Dag 5: Le Brulot utan pasta

För att jag lånade ut mitt garage till Daniel när han var ”mittemellan lägenheter” ville han bjuda mig (och Victor som lånade ut en soffplats) på middag.

För att få revansch vad gäller den franska maten ville fransmannen att vi skulle äta middag på en riktig fransk restaurang. I Antibes finns Le Brulot och Le Brulot Pasta. Två restauranger med samma ägare.

Jag har tidigare varit på Le Brulot Pasta några gånger och ätit mycket gott, men servicen är så dålig att man glömmer hur maten smakar. Det tar minst tre timmar att äta en middag på Le Brulot Pasta.

Le Brulot (opastaversionen) har å andra sidan alltid varit stängd när jag har gått förbi vid middagstid. Så det här är inga lätta restauranger att uppskatta.

Men denna kväll var det öppet och vi hade bokat bord så allt var upplagt för en fin smakupplevelse. Och så blev det.

Det började med denna fantastiska vedugnsbakade kantarelltallkrik med mängder av persilja och vitlök. Svamp i överflöd och två tallrikar räckte gott som förrätt till sex personer.

Day 5: Fantasiska kantareller

Huvudrätten bestod av något konstigare kreationer: små friterade sardiner med citron och en kall sås samt dagens rätt i form av panerad kyckling och tagliatelle bolognese. Pastan var god, men kycklingen lite väl panerad.

Jag kan rekommendera Le Brulot som är en mycket charmig restaurang med karaktärsrika servitörer och servitriser. Men boka bord innan.

Läs mer på: www.brulot.com

3 reaktioner på ”Dag 5: Le Brulot utan pasta”

  1. Hej! Hamnade på din blogg när jag surfade franskt. Väldigt trevligt att ta del av. Hoppas att det är ok att jag länkar till dig från min lilla sida med franska Youtubefavoriter?
    Mvh / Jonas i ett blåsigt och råkallt Malmö.

  2. Ankan på Le Brulot är nog det absolut bästa jag har ätit någonsin. Blir minst ett besök där varje gång jag är i Antibes..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *