Dag 17: Franska bär, insekter och kontor

Det är fredag och för att återigen försöka förädla våra fotografiska färdigheter begav vi oss ut i skog och mark.

Den lilla rundan i skogen bakom kontoret börjar bli välkänd för oss och det finns verkligen inte mycket att föreviga på bild. Nästan alla träd är likadana, det mesta är torrt och brunt och solen kastar sina strålar på samma sätt som förra gången.

Efter några tafatta försök att hitta fantastiska kreationer av löv och kottar kom vi fram till ett träd med knallröda och brandgula bär. Jag har aldrig sett dem förut och jag skulle beskriva bären ungefär som litchi-frukter, men det tror jag inte att det är.

Inte Litchi? Här med en grön gäst. Vet du vad bäret eller trädet heter? Foto: Klas Petersson.

Efter ett tag kom vi ut på öppnare mark och kunde se våra kontor. Visst ligger det fint, mitt förra jobb?

Amadeus kontor i Sophia Antipolis. Foto: Klas Petersson.

Det enda Nicolas tyckte värt att publicera var en bild på Johan.
– Johan, du får vara försiktig så inte benen dina går av.

8 kommentarer till “Dag 17: Franska bär, insekter och kontor”

  1. Det kan man fråga sig. På engelska heter det tydligen Strawberry tree. Bären är väl lite mer lika jordgubbar än smultron, men inte mycket. Bären torkar helt…någon gång under året, men behåller sin form så man kan spara dem.

  2. Coolt, jag försökte också att surfa runt för att försöka hitta vad det heter men lyckades inte hitta något som stämde in.

  3. Karin! Kul att du hänger här på bloggen. Det skall bli intressant att följa er blogg nu när vi byter roller och jag kan sitta hemma med min kopp svenskt kaffe medan ni försöker hitta likheter och skillnader i kulturerna.

    Hälsa Per!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *