Årets semla är äten

Något av det svåraste att hitta här när det gäller svenska mattraditioner är semlan. Dessutom är den svår att göra bra själv här eftersom det skall vara både hjorthornssalt, färskjäst och vispgrädde i den.

Därför är det extra retsamt av mig att skriva om detta och bifoga denna härliga bild som jag tog i lördags när jag blev bjuden på en semla till frukost.

Bon appetit! He he.

semla.jpg

3 kommentarer till “Årets semla är äten”

  1. Ha, vi åt semlor i Chamonix redan på 1900-talet, det kan ju inte vara så svårt för dig att fixa, med dagens kommunikationer o allt! Budar inte ICA Kvantum ner hjorthornssalt till Nice??

  2. Jo, du har rätt. Det borde egentligen inte vara några problem. Jag skall höra med Kvantum.

    Förra året försökte några pojkar här nere baka semlor och det blev rätt långt ifrån bra såvitt jag minns.

  3. Beror på om man tycker om ojästa surdegsbullar med smör istället för grädde eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *