Nike+ utan specialskor

Efter Thereses fråga om man behöver speciella skor för Nike+ skall jag förklara att så inte är fallet.

Nike+-kittet består av en sändare med en accelerometer som man placerar i sin sko samt en mottagare som man kopplar till sin iPod nano. Sändaren går att placera lite hursomhelst i eller på skon. Jag hade den tillenbörjan under skosnörerna, men då den lätt gled ut därifrån när man sprang var jag tvungen att hitta på något nytt.

Det finns speciella Nike+skor som är förberedda för den lilla sensorn och jag gjorde på precis samma sätt i mina gamla SAUCONY. Jag karvade helt enkelt ut lite av skon under sulan och stoppade dit sändaren.

Sedan dess har den legat där och fungerat utmärkt.

Så om man inte har några speciella krav på skor kan man köpa ett par Nike+-skor och stoppa i sensorn i, men om man vill ha speciella skor anpassade efter ens fötter och löpstil (som jag) kan man göra hål i dem själv.

Nike+-kittet säljs på AppleStore för 275 kronor (gratis frakt (inom Sverige?)) samt i välsorterade sportaffärer. Jag vet att Stadium har och här nere har iaf Decathlon de speciella skorna. Antagligen har de sändaren också.

En morakniv, en söndagsförmiddag, en gammal sko och en kopp kaffe är allt som behövs för att göra sin egen Nike+-sko.


13 kommentarer till “Nike+ utan specialskor”

 1. Jag sökte efter ”ipod accessories” häromdan och hittade ett ”clip” som man fäste på sensorn och som sedan hakades fast ovanpå skosnörena… Ett alternativ om man inte vill karva i sina löparskor…

 2. Undrar förresten… om man nu ska karva i skon, gör man det i hålfoten då? Känns som om man skulle påverka skons egenskaper om man sätter in en hård sensor i hälen…

 3. Ja, hålfoten tror jag är bäst, det är där jag har min sensor och det är där den sitter på de officiella skorna.

  Ångrade du dig om clippet? 😉

 4. Har inte bestämt mig… Men man är ju lite av en estet så dold sensor slår ju alltid synlig sensor…

 5. hej! jag undrar om man måste ha en ipod nano för att det ska fungera? jag har själv en ipod på 80 gig. tacksam för svar..

 6. Bonjour L!

  Ja, du måste ha en iPod nano eller touch tror jag. iPoddar med hårddiskar i (som den du har) bör man inte hoppa runt med för mycket.

 7. Jag kan rekommendera att använda stämjärn tillsammans med en vass kniv!

  Det blev betydligt enklare än att karva med bara en kniv, och inte lika stor risk att komma åt med den vassa eggen någonstans där det inte var tänkt.

  Jag var orolig att karvandet skulle göra skon obekväm, men det märktes verkligen inte! 🙂

 8. Funkade det sättet, jag vill nämligen inte byta träningsskor har ett par nike air – dansskor som jag använder gott och väl på gymmet 🙂

  Min PT undrade om det funkade och sa något .. se till så att det inte är någon luftsak där du skär xD

 9. Ja, se till så det inte är någon luftsak där du skär 🙂

  Skär i hålfoten så spelar det nog ingen roll. Alltså inte i din hålfot utan där du har hålfoten i skon. Ingen belastning där du skär.

 10. ska se till så det inte är en luftsak då 🙂

  När jag nu får den, fick mitt paket idag med en Big popper som skulle till en annan person i skåne.

  Skulle fått den idag men ack, fel vara!

 11. 2002 drabades jag av en stroke 50 år gammal, och blev nu förlamad på min vänstra sida jag kan i dag hjälpligt ta mig fram med en stödskena på vänster fot och en käpp ni har alldrig tänkt på av göra en sko med en inbyggd stödskena om ni vill ha några råd meila gärna till mig. detta vore ju en bra reklam för erat företag.Roy M.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *