Dag 78: Auberginekaviar, Caviar d’aubergine

Jag har sagt till Victor att lära mig det franska köket. Kan vara bra att kunna tänker jag.

Förra veckan gick vi igenom baignet d’aubergine (en blanding mellan friterad aubergine och svenska plättar) och idag var det caviar d’aubergine. Tyvärr tar kaviaren ett tag att göra och den skall stå kallt några timmar innan den serveras, så resultatet får vi se imorgon.

Caviar d’aubergine (auberginekaviar) är lite som pesto, fast franskt. Man bakar ett gäng auberginer i ugnen, låter dem kallna, mixar aubergineköttet med olivolja, vitlök, salt och persilja. Låt stå några timmar. Servera på bröd.

Jag vet inte om det receptet är fullständigt eller ens nära för idag hann vi bara baka auberginerna innan Magallie kom och det var dags att kolla på film. Jag misstänker att Victor gör klart kaviaren ikväll så att den kan testas imorgon.

Om det smakar gott skall jag publicera det exakta receptet här.

3 kommentarer till “Dag 78: Auberginekaviar, Caviar d’aubergine”

  1. Det blev ganska bra. Det såg ut lite som utspädd guacamole, men smakade mer vitlök och inte lika krämigt.

    Victor var inte helt nöjd med den, så vi får se om det blir ett andra försök.

  2. Kommer receptet att ändras till nästa försök eller är det inte tillräckligt bra för att postas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *