Operation hinderbana

Ni som följer min blogg tror kanske att era fördomar mot fransmännens strejkande varit felaktiga. Ni tror kanske att fransmännen har börjat civilisera sig och arbeta på arbetet. Ni tror kanske att det inte har varit strejk här sedan min senaste rapport om busstrejken.

Fel.

Fransmännen strejkar hela tiden.

Jag har nog bara vant mig eller slutat klara av att hålla isär de olika strejkerna. Men jag skall försöka bättra mig för att kunna rapportera hem hur samhället (mer eller mindre) fungerar här.

Meteorologerna strejkar

5 juni strejkade meteorologerna. Jag vet inte för vad och vad de fick ut av det. Kanske var det mot det dåliga vädret?

På jobbet hade vi lite svårt att förstår hur någon skulle bry sig, förutom bönderna. Men bönderna strejkar nog också.

Operation snigel

Om jag har förstått det hela rätt drog operation snigel igång förra veckan. Den gick ut på att långtradarchaufförerna körde extremt långsamt på motorvägarna (30 istället för 130) för att demonstrera mot de höga bränslepriserna.

Operation Snigel.

Operation hinderbana/ställa till med bråk (chicane)

Idag började operation hinderbana och det är långtradarchaufförerna som står bakom även denna. Här i Nice innebär det att de blockerar flygplatsen. Läs mer i Nice matin (på rolig svenska). Även denna strejk är mot de höga bränslepriserna.

Ännu en tågstrejk

Förra måndagen strejkade de två största fackförbunden hos SNCF (jämför SJ) i 20 timmar mot omorganisationen av godstrafiken(?). Att SNCF strejkar är mer regel än undantag.

Någon som minns vad fiskarna gjorde? Var det nån stödstrejkt för sniglarna?

6 reaktioner till “Operation hinderbana

 • 16 juni, 2008 kl. 12:14
  Permalink

  För några minuter sedan fick jag ett sms om att bussarna går i strejk imorrn igen.

 • 16 juni, 2008 kl. 18:16
  Permalink

  Strejkar ni på Amadeus också eller bloggar du på arbetstid? 😉

 • 16 juni, 2008 kl. 18:28
  Permalink

  Verkligen inte! Jag bloggade till morgonkaffet idag.

 • 16 juni, 2008 kl. 18:30
  Permalink

  Morgonkaffet,.. tur att kaffemakarna inte strejkar i alla fall.

 • 11 juli, 2009 kl. 19:57
  Permalink

  Jag lånade bilden på sniglarna, om det är O.K ? För säkerhet skull länkade jag var jag lånat den.

  /Goran

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *