Sveriges ambassadör Gunnar Lund önskar god jul

I lördags var de, som ni redan vet, luciafirande i Nice med luciatåg och julkonsert. Gunnar Lund, vår ambassadör i Paris, hade tagit sig ner hit till södern för att berätta lite om våra svenska traditioner för oss och fransmännen.

Borgmästaren i Nice fick en julklapp av Gunnar och luciatåget sjöng svenska julsånger. Det var fint, men hade kunnat varit lite mer spektakulärt. Tex hade de kunnat servera rykande het glögg och pepparkakor istället för att bara prata om det.

Fransmännen hade en massa små bodar där det bland annat såldes vin chaud (varmt vin), som verkligen inte är mycket att hurra för om man jämför med den svenska glöggen. Var är ni V&S? IKEA gör ett betydligt bättre jobb som säljer 2 flaskor glögg + en burk pepparkakor för 9,90€, men det är ju i Toulon!

Luciatåget stämmer upp i julsånger.

Gunnar Lund förklarar vem Santa Lucia var och varför vi går klädda i lakan mitt i vintern.

Borgmästaren i Nice, Jacques Peyrat, fick en skål från Orrefors i julklapp av Sverige.

7 kommentarer till “Sveriges ambassadör Gunnar Lund önskar god jul”

  1. Fusk! Något sådant erbjudande fanns minsann inte i Marseille. Eller i alla fall så var det dåligt skyltat.

  2. Man får helt enkelt välja om man vill att de skall ha kök eller bra erbjudanden på lager. Ni valde köket.

  3. Varför talar svenskar om sådant här för andra? Försöker ambassadören skrämma bort fransmännen? Jag fattar verkligen inte.

  4. Jag tycker inte vi skall skämmas vi behöver bara marknadsföra det lite mer aggressivt.

    Tänk att ta hit ett riktigt ordentligt luciatåg med ett hundratal svenska flickor och pojkar och paradera genom Nice. Det hade gjort succé. Fransmän älskar svenskar, särskilt de blonda flickorna.

  5. Jag tycker det var starkt att Luciatåget var så stort som det var ändå, med tanke på att Lucian och nästan alla tärnor än småbarnsmammor!

  6. Nu förstår jag nog inte riktigt hur du tänker, Joakim. Blir ett luciatåg mindre om de som går med i det är föräldrar?

  7. Ha ha, nja kanske inte riktigt. Tänkte väl mera på att man fick till ett ganska stort Luciatåg i år. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.