1:ans spårvagn i Nice

I lördags gick premiärturen för 1:ans spårvagnslinje i Nice. Sedan jag flyttade hit, och långt innan dess, har centrala Nice varit en byggarbetsplats för att göra om bilvägar till spårvägar. Nu börjar stan bli riktigt vacker.

Som jag har förstått det kommer det att komma fler och fler linjer. Jag vet dock inte varför 1:an kom först, det känns inte så franskt.

Enligt mina tolkningar av www.tramway-nice.org kommer man inom några år att kunna åka spårvagn hela vägen till flygplatsen.

Många snart-överkörda tår.
Ett transportmedel som går på gräs måste tillhöra framtiden.

Hållplats: ”Operan – Gamla stan”.
1:ans linjesträckning i Nice. För mig blir det bra att kunna åka från centralen ner till gamla stan.

Spårvagnarna i Nice låter exakt likadant när de svänger som de hemma i Göteborg.

5 kommentarer till “1:ans spårvagn i Nice”

  1. Rätt lagom stort. Det får plats en gammal stad, en spårvagn, en strand, en slottsträdgård, en hamn, en flygplats och en spårvagn iaf.

  2. Hej Klas.
    Jag vet inte om du ser min e-mail, men om du gör det, skulle du kunna höra av dej till den? (är inte så förtjust att skriva i öppna forum såhär.) Jag har lite frågor angående Frankrike eftersom jag i vår själv kommer flytta dit.

    Tack på förhand,
    Johanna B.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *