Vi arbetar för minskade växthusgaser

Jag bedriver ett tyst och stilla arbete för att folk skall försöka fundera lite på vad de håller på med i sin vardag. Tex att ta bilen, ensam, till jobbet varje dag. Det är ju väldigt konstigt att man väljer ett fordon som är gjort för 4-5 människor och kör det, kanske i upp till en mil, två gånger varje dag.

Helst vill jag att människor skall fundera igenom sina vanor och komma fram till alternativ som passar dem. Det finns ju faktiskt ganska många bra alternativ. Särskilt hemma i Sverige där vi faktiskt har bussar som nästan går när de ska, cykelbanor och till och med trottoarer! Här är vi inte lika bortskämda med alternativa transportmedel, men det går här också om man vill.

Hur som helst tycker jag att aktivisten som har sett till att vi fått ett fordon mindre var lite väl drastisk när den eldade upp mina vänners bil. De hade ju trots allt köpt den tillsammans och ofta åkte de faktiskt tre stycken i den och det är det verkligen inte många som gör.

Jag hoppas att försäkringen täcker det mesta och eftersom Per åker hem nästa vecka så är det bara Johan och David kvar. Förhoppningsvis väljer de att åka buss, motorcykel eller cykla.

Fiat Punto på tisdag morgon:

Fiat Punto på tisdag kväll:

/Klas från balkongen i Antibes

4 kommentarer till “Vi arbetar för minskade växthusgaser”

 1. Klas, ni måste verkligen skaffa en grill där nere!!! Man skall använda bilen att åka i, inte grilla spett och bakpotatis i eller vad ni nu har gjort…?!
  Det måste väl gå att få tag på en miljövänlig grill som man kan använda fler än en gång? 😀

 2. Säkert sådana där bönder som varit ute och demonstrerat sin avsky mot någon avreglering.
  Ingår det en snigeltång bland dina hushållsredskap ännu? Kan man köpa snus i Frankrike? Har du en swimming pool i din trädgård?

 3. Snigeltång: Nix, sniglar är meningslöst.
  Snus: Nix, men Johan brukar ha.
  Swimmingpool: Japp.

 4. hej där borta, åhå de är verkligen helt galen i att protestera livfullt där i Frankrike. Själv skulle jag bli galen om min granne plötsligt eldade upp våran bil, för vi har ju två stycken men då bor vi också på lande och är 9 pers som åker i den. Vi var i Provance i somras på semester, där var det varmt och det var ju svårt med språket. Jag tog med mig lexikon och pekade på ordet jag ville säga när jag skulle komunicera. Det funkade det med. Vill du höra svensk musik: lyssna på min 3 åriga tjej som sjunger en Noice låt, kan få en sten att le!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *