Min lägenhet, del 2

Idag var jag och handlade i den trevliga mataffären Champion. Där finns allt man behöver utom ordentliga diskborstar, svenskt kaffe och riktigt bröd.

När jag hade handlat allt jag skulle ha utom saltet hamnade jag i gången för sådant som egentligen inte platsar i en mataffär men som säkert har hög marginal och som man kan sälja som födelsedagspresenter, få-tyst-på-barnen-produkter och annat som de lyckas köpa in billigt, tex serieböcker, pennor, ballonger, dukar, DVDer och jord. Jag gick bara förbi och fortsatte leta efter saltet. Men i slutet av korridoren fanns ett ställ med kartor och ni som känner mig vet att jag är lite svag för kartor.

I stället fanns tex kartan från Michelin över sydöstra Frankrike, som jag redan har. Vad som var mer spännande var en karta över Cannes, Grasse och Antibes i skala 1:25 000 med höjdkurvor på land och djupkurvor till havs. Helt fantastisk!

Den var svindyr, men jag kunde ju inte missa en så fin karta så den hamnade genast i min kombinerade korg och kundvagn.

Vad har då detta med min lägenhet att göra. Det hela är mycket enkelt. Jag satte precis upp den fantastiska kartan i mitt sovrum, tog en bild och tänker nu publicera den här. Del två av ”Min lägenhet” blir alltså en bild på mitt sovrum med den splitter nya kartan uppsatt.

Mitt sovrum med den nya kartan. Det går att klicka på bilden för förstoring. Sedan kan man klicka på den förstorade bilden så blir den ännu större. Och om man sedan (iaf i FireFox) klickar på bilden ännu en gång blir den jättestor!

9 kommentarer till “Min lägenhet, del 2”

  1. Fantastisk karta, men jag ser inga kurvor varken på land eller i havet…
    är det bergigt hos dig?

  2. Japp, jag jobbar en bit upp och det blir snabbt högre. Vi åkte till Isola 2000 i helgen och körde snowboard och det är bara 1,5 timmar bort men ändå på 2000 meters höjd.

  3. Har dom verkligen allemansrätt i Frankrike??? Eller måste man knacka på hos bonden och fråga snällt på klingande franska? Isf får du följa med som tolk för vi pratar inte franska i vår familj 🙂

  4. Av alla former av nörderi är ändå kartnörderi den bästa. Kör hårt!

  5. Maria: Det finns alldeles säkert inte allemansrätt här, men det finns mycket skog och det går nog att tjuvtälta lite försiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.