Min nya stad, Antibes

För att skapa en liten uppfattning för hur det är här nere skall jag nu skriva lite om min nya hemstad, Antibes.

Antibes uttalas [Antibb] eller [Anntibb], jag har inte listat ut vilket som är det fräckaste sättet att säga det på ännu. Antibes har vuxit ihop med semesterorten Juan-les-Pins (Juans tallar?) [Schanläpän] och det går inte längre att hitta någon gräns mellan städerna. Jag bor i norra delarna av Antibes, ca 2 km nordväst om centrum.


Liten karta som visar allt väsentligt på Rivieran. Antibes, Juan-les-Pins, Cap d’Antibes (udden), A8 (snabba motorvägen) och Sophia Antipolis där jag jobbar. Vid den röda pricken bor jag.

Antibes har en stor hamn med många stora båtar i (det får plats 2400) och i närheten av hamnen ligger Fort Carré som jag inte hunnit besöka ännu, men som är häftigt även på avstånd. Det lär vara byggt vid 1550-talet. Vandra runt lite i fortet »

 

Det bor ca 80 000 människor i Antibes [Wikipedia]. De flesta är fransmän, typiskt! Men just här är det väldigt internationellt och man hör ofta svenska och engelska när man går runt på gator och torg.

De som vill veta mer får komma hit och titta själva. Antibes ligger bara drygt en mil från flygplatsen i Nice.

Slutligen vill jag tipsa om Antibes-photos.com med många vackra foton från Antibes och Juan-les-Pins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *