Deklarationen!

Jag blev lite orolig när jag såg att den svenska deklarationen skall vara inne imorgon. Min deklarationsblankett har hittat ända ner hit till Frankrike, men jag har inte ägnat den så många tankar sedan den kom.

Idag är det dock en riktigt slö dag här och istället för att gå ut i det fina vädret sitter jag hemma och försöker reda ut i alla papper som ständigt kommer i brevlådan.

Så jag satte mig faktiskt och började titta på min franska deklaration. Men eftersom jag inte förstår någonting av den gick jag över till den svenska och får se: ”Hos Skatteverket senast 5 maj”!

I vanliga fall brukar jag upptäcka det här hemma i Sverige och kan helt enkelt deklarera via SMS eller åka in till kontoret med blanketten. Men hur gör man när man inte får SMSa och inte kan åka till skattekontoret?

Jo, man läser på sidan 17 i ”Dags att deklarera”, punkten som lyder som följer:

”Senaste den 5 maj 2008 kockan 24:00 ska deklarationen finnas hos Skatteverket. För dig som är bosatt utomlands gäller den 2 juni.

Så nu kan jag återigen glömma allt det här pappersarbetet för en månad.

Deklarationsbordet.

2 kommentarer till “Deklarationen!”

  1. Nu ska ju ändå den svenska deklarationen vara inne samma tid varje år, så det borde du kanske ha kommit ihåg?

    Jag menar, det är ju inte som den franska som vandrar fram och tillbaka mellan februari och maj.

    Det lättaste sättet är nog för övrigt att be en kompis SMSa åt en. Om det inte går att ringa skatteverkets utlandsnummer och godkänna den vägen då.

  2. Jag kan ju SMSa utan problem, det är bara det att Skatteverket inte låter mig SMSa eftersom jag har gjort så skumma affärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *