Sommarens första seglats

Idag har jag varit ute på havet och seglat lite för första gången i år. Victor, Johan, Johannes och jag åkte ner till båten redan igår kväll för en trevlig middag och för att kunna starta så tidigt som möjligt idag.

Vädret har varit lite sisådär de senaste dagarna, men när vi vaknade i morse sken solen ordentligt och vinden var ganska lugnt till en början.

En underbar seglingsdag på Medelhavet.

Efter frukost stack vi iväg sydväst mot Ils du Levant och sedan slog vi mot Cap Nègre. Vid stranden i bukten, i skydd från västanvinden bakom udden, ankrade vi för lunch:

Cap Nègre

Jag blev sjösjuk, trots den ganska lugna sjön, och lyckades inte få i mig så mycket mat. Istället gick jag in och somnade i ruffen.

Några timmar senare vaknade jag och då höll vi som bäst på att ramma ett gäng båtar i hamnen i Cavalaire. Det hade blåst upp rejält sedan vi lämnade hamnen i morse och tilläggningen blev mycket svår. Victor hade dock varit förutseende nog att ringa upp hamnvakten (la capitainerie?) och be om hjälp att lägga till. Tack vare hamnvaktens motorbåt fick vi ordning på skutan och kunde backa in till rätt båtplats (här i Frankrike backar man in både med bilar och båtar när man parkerar).

Turisterna och sommargästerna har börjat komma till Rivieran så för att undvika söndagsköerna på väg hem tog vi ”genvägen” upp på bergen och genom vingårdarna innanför St Tropez.

En av många små vindruvsodlingar norr om St Tropez.

3 kommentarer till “Sommarens första seglats”

  1. Hej!

    Det måste vara jättemysigt att både segla och bo i Frankrike vid Rivieran! Jag ska själv precis ut på en segling utanför Grekland vilket jag verkligen ser fram emot! Det är dessutom ett arrangemang som kombinerar coaching och filosofidiskussioner med segling vilket jag tycker verkar vara en perfekt blandning av yttre och inre resa. Kommer också att skriva om äventyret i realtid på min blogg http:/livsinspiration.blogspot.com

    Jag är också orolig för att bli sjösjuk och ska förbereda mig med plåster bakom örat…fördelen med det är att det räcker i 3 dygn.

    Bon voyage!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *