Skinka i tandkrämen

Häromdagen frågade min franska kollega Nicolas om vi också har skinka i tandkrämen precis som norrmännen.

Han är inte helt flytande i engelska ännu, eller rättar sagt, han kan några ord engelska (med franskt uttal) så jag trodde att jag missuppfattat vad han sa, men han upprepade: Har ni verkligen skinka i tandkrämen? Varför har ni det?

Han förklarade att hans tidigare franska kollega nu fått jobb i Oslo och försöker anpassa sig till den norska kulturen. En dag när den nyblivne norrmannen kom hem med en ny tandkrämstub gjorde han upptäckten att tandkrämen i Norge innehåller skinka.

Jag hävdade bestämt att vi inte har någon skinka i tandkrämen i Sverige. Inte ens i Norge har de skinka i tandkrämen, sa jag. Efter ytterligare några försök till klarhet insåg jag tillslut vad vår franska vän köpt.

3 kommentarer till “Skinka i tandkrämen”

  1. Det var riktigt rolig det där. Jag behövde piggas upp efter den rätt sorgliga filmen som jag redan glömt namnet på som vi just var och såg på bio i Cannes. Hoppas du är tillbaks nästa vecka på jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *