Alice Petrén om hemlängtan i P1

Sveriges Radios syderuopakorrespondent, Alice Petrén, gör julprogram om hemlängtan.

Vi utlandssvenskar längtar nog alla hem lite granna ibland. Vi saknar familj och vänner, maten, kulturen och traditionerna. Jag har tur som kan åka hem till Sverige ganska enkelt, vilket jag tror minskar min hemlängtan mycket. Bara vetskapen om att jag kan åka hem gör att hemlängtan (den riktiga, jobbiga) blir mycket mindre.

Annica Lantz har julledigt och istället får några av SRs utrikeskorrespondenter runt om i världen sända julspecialprogram i P1 i julveckan.

På juldagen är det Maria-Person Löfgren från Moskva, på annandagen Alice Petrén från Paris och den 27 december Hanna Sahlberg från Peking.

Programmet från Paris heter Jul i världen med Alice Petrén och sänds 15:03 på annandag jul och eventuellt väntar en liten överraskning i programmet.

4 kommentarer till “Alice Petrén om hemlängtan i P1”

  1. Haha,.. du skall få ditt gråväder i morgon! Har du tur stormar det också och enligt prognosen ser det rätt lovande ut 😛

  2. Jag lyckades komma in i direktsändningen ungefär 2 minuter för sent verkar det som, men lyckades fånga nån rad på slutet om en mjukvaruutvecklare i Antibes som tydligen medverkat, så jag anade ju vad jag missat.

    Men nu så var det lyssnat på. Sen måste jag hålla med programmet angående de hemlösa i Paris, när jag var där nu i juldagarna så låg det folk och sov överallt, och ingen tycktes ta ens nån notis om dom. Klår helt klart t.ex. London i uppenbarhet. Och jag som tyckte det fanns många nog hemlösa här i Antibes…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *