Flygsimulator i Google Earth

Google Earth är ett helt otroligt program för att titta på satellitbilder över vår jord med. Man kan zooma in väldigt när marken och se hus, bilar och på vissa ställen till och med människor. Det är nästan som att flyga och att besöka platserna man ser. Bilderna kommer från satelliter och har lite olika upplösning på olika ställen i världen. Nyligen blev bilderna över mitt hus här i Frankrike en aning skarpare och man kan nu tydligt se mitt hus och poolen i Google Earth.

Innan jag åkte till Italien tittade jag lite på satellitbilderna därifrån och upptäckte att det nu också på vissa ställen finns höjder inlagt och att man kan vrida på kameran så att man kan se horisonten. Det är en väldigt häftig känsla att panorera över jorden på det sättet.

Nu har Google dessutom lagt in en flygsimulator i Google Earth så att man kan styra med knapparna på tangentbordet och flyga fram runt jorden. Häftigt men svårt.

Ladda ner Google Earth och testa!

Ps. Flygsimulatorn är lite gömd och man måste trycka kommand + ctrl + A för att få fram den. Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *