Min personliga tränare: Nike+

Jag har köpt en personlig tränare. Han heter Nike plus och hjälper mig att springa kilometer efter kilometer efter kilometer.

Nike plus består av två delar, en sensor som man stoppar i sin löparsko och en mottagare som man kopplar in i sin iPod nano. När man springer berättar skosensorn hela tiden vilken hastighet jag har för iPod-mottagaren som i sin tur berättar för mig vilken hastighet jag håller, hur långt jag sprungit och hur långt jag har kvar.

Sensorn för skon och mottagaren för iPodden.

iPodden spelar naturligtvis musik under hela träningspasset och det går att ställa in hur långt man vill träna i antingen sträcka eller tid. Det går nog tillochmed att ställa in hur många kalorier man vill bränna, men det har jag inte vågat testa ännu.

Som en extra bonus kan man ställa in en "Power Song" som spelas upp när man håller inne mittenknappen på iPodden. Om man väljer rätt power song kan det bli en jävla kick av extra energi när man tror att man egentligen inte orkar mer. En trevlig mans- eller kvinnoröst (man kan välja) berättar med jämna mellanrum hur långt man har sprungit och hur långt man har kvar.

Men det som gör hela systemet så lysande och som får till och med mig motiverad att springa är att all träningsdata laddas upp till Nike+-siten på internet. Där kan man se sin prestation i olika diagram och analyserbara siffror. Och man kan utmana andra löpare.

Anders, min gamla orienteringskamrat och -fiende har utmanat mig på försten till 10 mil. Det är faktiskt en ganska tuff utmaning för mig som inte längre är det minsta van vid att springa. Utmaningen startade förra fredag, alltså för ganska exakt en vecka sedan.

På dessa sju dagar har jag sprungit 35,11 km vilket jag är mycket nöjd med. Men Anders har på samma tid hunnit springa 56,37 km, men så har han ju semester. Hur som helst skall jag vinna tävlingen, eller iaf komma tvåa.

Nedan har jag lagt in en liten aktuell-ställnings-visare som hela tiden är aktuell:

5 kommentarer till “Min personliga tränare: Nike+”

  1. Det är alltså jag som är Klasseman om någon tvivlade. Det var det som var ledigt på Nike+

  2. Ställningsvisare??? Det är bara tomt på min skärm. Är det medvetet bara för att jag skall vara nyfiken på vem som vinner/vann? Anders var ute i lördags och samlade ytterligare kilometer… 😉

  3. Jag testade att installera Flash i Internet Explorer, men det hjälpte inte. Jag får hålla mig till bilder i fortsättningen.

  4. Hmm, vår it-stab, säger att vi skall använda denna eminenta surfingbräda,…,tyvärr! Får skaffa mig en egen dator…:I

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *