Havregryn på franska

Jag längtar hem!

För att minska, eller kanske öka, hemlängtan har jag tittat på alla fem filmerna i sällskapsresan. Framförallt seglingstävlingen i skärgården funkade riktigt bra för att längta hem till en seglingsvecka på västkusten. Sverige är så vackert!

Igår gjorde jag det mest svenska här nere hittills: jag köpte havregryn och kokade gröt.

Här nere kan man inte gå till vilken affär som helst och köpa ett eller fem kilo havregryn. Här nere var jag tvungen att åka till Monoprix i Cannes och gå till deras speciella hylla för bio-mat. Fransmännen vet naturligtvis inte vad man skall ha de här grynen till så på paketet står det att ”Havregryn används för att koka gröt av i norra Europa”.

Havregryn – Flocons d’Avoine

Imorse kokade jag havregrynsgröt och åt med fransk mjölk, dvs sådan som man kan glömma framme i solen en dag men som ändå smakar likadant efter det.

Havregrynsgröt är gott! Låt oss alla alltid minnas detta.

Med jordgubbssylt och UHT-mjölk. Mums!

5 kommentarer till “Havregryn på franska”

  1. Har med mig ett stort packet havregryn från Sverige, ett mindre mannagryn, och två burkar hemgjord sylt. Äntligen kan man få en ordenlig frukost.

  2. Det är svårare med mjölk, men får se om jag blir missnöjd med slutresultatet. Tänker åtminstone koka den på färsk normalt beteende mjölk.

  3. Min sambo (som äter gröt) har hittat bâde havregryn och färsk mjölk. Mjölken stâr i kyldisken, 1 l plastflaskor, och havregrynen bland frukostflingorna, smâ kartongpaket à kanske 500g. Lycka till!

  4. Tog mig ett årtionde att hitta havregryn i en vanlig affär här i Marseille. Men jag gick till Geant och finkammade affären och hittade det slutligen vi flingorna! Har bara hittat ett märke som heter Quaker oats(blått o rött paket) men det finns i de affär jag handlat i hitills

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *