Lexikonet ökar i popularitet

Mitt franska hobbyprojekt att bygga ett eget lexikon rullar på. Jag behöver ju någonstans att skriva in alla ord som jag lärde mig och eftersom jag är en nörd räckte det inte med ett kollegieblock.

Jag ville ha en webbsida så alla andra också kunde ta del av lexikonet.

Efter ett tag växte ett franskt lexikon upp här på bloggen, men ganska snabbt blev det för stort så det fick flytta ut.

Sedan ett tag tillbaka finns mitt franska lexikon på www.fransktlexikon.se och besöksantalet bara fortsätter att växa. Senast jag kollade var det ca 18 000 besök/månad!

Skriv gärna en kommentar om du vill ha en speciell funktion i lexikonet.

5 kommentarer till “Lexikonet ökar i popularitet”

 1. Hej söker efter ett ord som troligen är franskt (löser korsord) g_u_e,(är dom bokstäver jag fått fram men dom kan också vara fel) och är en finare benämning på stuvning.
  Hoppas att du kan hjälpa mej.

  MVH Björn

 2. Hej. Jag sökte på ditt lexikon. Jag undrar bara hur säker är den? Jag tyckte den var väldigt bra alternativ osv. Men det stod lite olämpliga saker på några. Vad beror det på? Kan jag lita på källan och var hämtar du den ifrån?

 3. Hej Amelie!

  Kul att du använder lexikonet. Det bygger på att alla hjälps åt och skriver in översättningar så vissa är säkert fel. För att man skall kunna lite på lexikonet ändå har jag lagt in den lilla gröna och orange symbolen. Grön symbol betyder att jag har verifierat översättningen och orange att jag inte har gjort det.

 4. Detta är en fruktansvärt bristfällig ”översättningssida”.
  Inte ens rödvin, som ÄR Frankrike finns med.
  Ska du göra något så gör det ordentligt från början.
  Om någon nu ska kunna utnyttja den menar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *