Dag 94: Frankrikes nationaldag

Idag är det den 14 juli och Frankrikes nationaldag. Man firar stormningen av Bastiljen år 1789.

Stormningen av Bastiljen 14 juli 1789

Jag har försökt fråga runt vad man gör på nationaldagen nuförtiden här i Frankrike, men det verkar inte vara något speciellt mer än fyrverkerier. Antingen är det bara här på Rivieran eller gäller över hela Frankrike en omåttlig kärlek till fyrverkerier. Nu på sommaren är det fyrverkerier nästan varje dag. Varje vecka är det dessutom extra stora fyrverkerier i de olika städerna här nere.

Dagens foto blir därför ett fyrverkeri från Juan-les-Pins, precis fotat med skakig hand från min balkong.

Vad gjorde du på Frankrikes nationaldag?

3 kommentarer till “Dag 94: Frankrikes nationaldag”

  1. Fyrverkerier är luriga att fotografera. Var precis och såg de där smällarna på egen hand, på lite mindre avstånd. Riktigt maffigt när det smällde som värst, och än värre såg det ut att vara i Cannes.

  2. Den 14 juli befann jag mig i vårt ”nya” hus i Arles, och precis som du säger har fransmännen en otrolig kärlek till fyrverkerier. Vi tittade på stadens maffiga fyrverkerier från vårt sovrumsfönster. Staden hade mer än fyverkerier faktiskt. På varje större torg var det musikscener och i den antika teatern var det någon större konsert. Förresten varenda kväll verkar det som.
    Ser nu i inläggskolumnen att du ska flytta tillbaka till Sverige. Det motsatta blir för oss eftersom vi flyttar till Arles i april ungefär…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *