Blodpudding och rödvin

Okej, det var inte så illa som jag befarade i mitt förra inlägg. Boudin är helt enkelt blodpudding, men format till korvar istället för våra halvmånar hemma i Sverige.

Victor brynte boudinarna med lök och serverade med kokt potatis och hemmagjort äppelmos.

Boudin med brynt lök.

Till blodpuddingen drack vi ett Chateav L’Afriqve från 2004. Ett mycket gott vin som faktiskt var en av de flaskor min mor och far gav Victor för att de fick låna hans lägenhet i vintras (men det var jag som valde det).

Ett Chateav L’Afriqve från 2004 plockade fram det göttiga i blodpuddingen.

8 kommentarer till “Blodpudding och rödvin”

 1. Men vad härligt! Inte boudinen förstås utan att bo i Frankrike. Jag studerar franska och under 2006 bodde jag en tid i Montpellier och läste franska där. Saknar det varje dag, det är en helt annan livsstil. Tror inte jag såg på TV mer än två-tre ggr.
  Hur länge har du varit därnere?
  Mitt första besök här, men jag måste komma tillbaks!

  Prends soin de toi et à toute!

 2. Olof: Så illa är det väl inte att dricka vin till maten? Måste du komma med dina moralkakor hela tiden?

  Eller var det hästhuvudet du tyckte var obehagligt?

 3. Jag försöker mig på lite match making:

  Mia och Terese från det andra inlägget, ni kan väl försöka snacka ihop er om att plugga franska? Jag vet nämligen ingenting om hur det fungerar.

 4. @klas:

  Det är väl knappast hästens huvud som ligger på tallriken? Sedan tror jag helt ärligt att det skulle göra dig gott att äta lite av mina moralkakor istället för det där…

 5. BEsserwissertanke: kan det inte vara så att V:na i vinnamnet är ngn snitsig grafisk förvrängning av vanliga hederliga u:n? Så det får ngn mening? Är kanske V:n lättare att urskilja än U:n som man har druckit ett par flaskor för mycket men ska memorera namnet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *