Franska podcasts

Innan jag flyttade hit till Frankrike, men efter att jag fått veta att jag fått jobb här, infann sig en period då jag började inse att jag måste lära mig franska. Fort.

Jag behövde bli utsatt för franska. Jag ville titta på fransk TV, läsa franska tidningar och prata med fransmän. Det var tyvärr inte så lätt. Franska tidningar kunde jag ev köpa på stan, men det var faktiskt lite för svår nivå på dem. TV hade jag ingen och även om jag hade haft det var det bara ett program som var på min nivå och det handlade om giraffer och sändes av Utbildningsradion klockan halv två på tisdagar och då hade jag annat för mig. Fransmän hade jag inte heller gott om.

Men nu finns ju det otroliga världsomspännande nätverket som vi kallar Internet. Där kunde jag hitta lite övningar och en del texter, men framför allt Podcasts (som jag skrev lite om i ett annat inlägg).

För er som kan lite franska men vill höra mera så finns det två bra podcasts som jag vill tipsa om. Den första kommer från RFI och består av nyheter på enkel franska: ”le journal en francais facile”. Det är tiominuter långa nyhetsinslag som sänds dagligen.

Den andra podcasten, som jag hittade för bara några dagar sedan, kommer från M6 och heter ”Six Minutes National”. Ett väldigt bra namn eftersom det är identiskt på engelska och franska. Det som är bra med denna podcast är att det även är video så man kan se vad det handlar om och det underlättar avsevärt.

Länkarna här nedanför leder till iTunes, men du kan säkert prenumerera med något annat podcast-program om du hellre vill det, bara att söka lite med google.

Som en extra bonus finns RFIs nyheter transkriberade.

Ha en trevlig helg kära bloggläsare!

Ett svar på ”Franska podcasts”

  1. Salut! 😉

    Tack för länkarna! Är i samma situation som du var och såg länkarna nu. Perfekt att lyssna på på tunnelbanan på väg till jobbet varje dag! Hur bra var du på franska innan du började med podcast och hur mycket lärde du dig av att lyssna?

    mvh Mikael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *