Framtidens journalister

Det är spännande med bloggar. Det är verkligen en ny kommunikationskanal som kan komma att förändra mycket av de traditionella sätten vi tar till oss information på.

Förr i tiden hade vi insändarsidor i tidningarna och på sin höjd krönikor där vi ”läsare” hade chans att uttrycka oss. Nu har allt vänt. Nu skriver vi läsare själva och vi publicerar precis det vi vill. De traditionella medierna blir bättre och bättre på att snappa upp nyheter och åsikter från bloggvärlden. Se tex på Bildts blogg som flitigt omskrivs i media. Se för övrigt också Bilds blogg som är snäppet mer underhållande.

Vi måste själva bli våra granskande reportrar när journalisterna inte längre har möjlighet att ifrågasätta och granska uttalanden från tex politiker när de förfogar över sin egna kommunikationskanal. Å andra sidan har vi alltid varit tvungna att granska det journalister skriver eftersom deras åsikter färgar hur pass granskande de vill vara.

Framtidens journalister kommer att kallas professionella bloggare och tidningarna upplöses till bloggnätverk där varje avdelning i tidningen, sport, ekonomi, näringsliv och veckans recept kommer att bli egna bloggar.

Jag har för övrigt placerat min blogg i Frankrike på bloggkartan.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *