Jean-Marie Gustave Le Clézio är född här

För att förbereda mig på att komma tillbaka till Sverige har jag börjat lyssna på svensk morgonradio igen. Men i morse var den svenska radion på franska!

Nobelpristagaren i litteratur Jean-Marie Gustave Le Clézio offentliggjordes idag. P1-redaktionen hade dammat av sin gamla franska och frågade hur det kändes när han fick samtalet om att han fått nobelpriset. Jean-Marie svarade att det var hans fru som tog samtalet. Typiskt!

Jag har inte läst Jean-Marie Gustave Le Clézio ännu, kanske någon av bloggläsarna har?

Gustave kommer härifrån Nice så det blir väll snack om det här på jobbet idag kan jag tänka.

Mannen på bilden är inte Jean-Marie Gustave Le Clézio utan vår egen Horace Engdahl när han offentliggör pristagaren. Foto: Wikipedia

2 kommentarer till “Jean-Marie Gustave Le Clézio är född här”

  1. hej! Jag har precis flyttat till Aix en Provence, ska också börja blogga lite om mitt liv! Kul blogg du skriver! tycker också att Antibes är underbart! Var där i somras. Varit ngt i Aix ännu? / Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *