Dag 40: Det stora raviolimisslyckandet

Jag fick ju en raviolitillsatts till min pastamaskin i födelsedagspresent. I söndags var det dags att testa den.

Att göra egen pasta är enkelt. Man blandar mjöl, ägg och lite olja till en smidig och kompakt deg. Sedan kör man allt genom pastamaskinen sju gånger. Då har man en tunn och fin pastaplatta. Sedan kan man göra lite vad man vill. Linguini, fettuchini, tagliatelle, tortellini eller ravioli.

Jag vet inte vad som gjorde vår ravioli så fatalt misslyckad. Kanske hade degen fått torka lite för länge så den inte var smidig nog för att formas till små kuddar, kanske var fyllningen för varm, kanske är det som med pannkakor: den första blir aldrig bra.

De små fina pastakuddarna med fyllning stängdes inte och de rullade med valsarna ett varv till och köttfärsen kletade ner alltihop till oigenkännlighet.

Det blev en enda ravioli och otroliga mängder disk.

Men jag har inte gett upp ännu. I saluhallen hemma i Göteborg kan man köpa riktigt durumvete som gör degen segare och fastare. Fyllningen skall vara helt avsvalnad och degplattan aningen tjockare och helt färsk. Kanske en riccotta- och spenatfyllning eller mozzarella och soltorkade tomater med oliver.

2 kommentarer till “Dag 40: Det stora raviolimisslyckandet”

  1. Vi hade ju inget recept så det är mycket möjligt att det är så.

    Nästa gång blir det bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *