Fransmän och fransyskor i Sverige

Nu är det dags att tipsa er om mina motsvarigheter i Sverige. Fransmännen och fransyskorna som valt att flytta till och leva i Sverige.

En fransyska i Stockholm har två bloggar, en personlig och en om franska språkuttryck. Det är intressant att höra vad vi har i Sverige som inte fransmännen har koll på, tex ketchupeffekten.

Sedan har vi Simon, också i Stockholm, som dessutom har många vackra foton från Sverige och resten av världen simon-en-suede.blogspot.com.

Hibiscus fokuserar mer på språket och går tex igenom hur man använder ordet arbeta med tillhörande (fransk) fonetik: [ète arbété].

Vet du fler bloggar om svenskar i Frankrike eller fransmän i Sverige? Skrive en kommentar!

3 kommentarer till “Fransmän och fransyskor i Sverige”

  1. Man tackar!

    Jag har fler länkar till bloggar i min blogg… tyvärr hinner jag inte uppdatera bloggen om franska språket… borde ta tag i den egentligen men just nu tar sonen och jobbet all tid!

  2. Så roligt att du skriver om hur det är att arbeta i frankrike. Jag har ansökt om att vara utbytesstudent i ett år till hösten, förstavalet går sjävlklart till frankrike. Tycker det är jättekul att du skriver om bloggar på franska och om det franska språket osv, det är alltid kul =)

  3. Hej,

    For dem som vil jobba och leva i Frankrike.

    Texdecor Förtåget letar efter Fransk/svensktalande Kundtjänst i Lille

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *