Dag 87: Fyrverkerier i Cannes

Igår kväll var det, som varje måndag under sommaren, dags för fyrverkerier i Cannes. Det är en turnering där olika länder ställer upp med en fyrverkerishow med ljud och ljus i harmoni. Man kan gå in på www och rösta, men jag hörde inte vilken adress flickan i högtalaren ekade ut över Cannes igår.

Jag tog med mig mitt stativ och tog lite kort och några blev halvbra. Jag tycker fortfarande att det är väldigt klurigt att ta bra bilder på fyrverkerier. Det gäller att veta var det smäller innan det smäller. Dessutom är det första smällen som är bäst för då finns det ingen ful rök på himlen.

7 kommentarer till “Dag 87: Fyrverkerier i Cannes”

 1. Attans snygg bild. Försökte få en bild av 14:e-juli fyrverkeriet i Chuvigny, med en 5 Mpix mobilkamera. Gick inte så bra.

 2. Undrar om det du som är felunderättad eller jag som missat något.
  Men jag har aldrig sett fyrverkeri VARJE måndag i Cannes.
  Det brukar där vara ca 8st.
  Dock tycker jag det är en trevlig sida du gör.
  Mvh/Ulf

 3. Hej Ulf, då jag bodde i Frankrike var det fyrverkerier varje måndag under sommaren. Sommaren är väl bara 8 veckor i Cannes antar jag.

 4. Mitt namn är Jennifer, jag bor, studerar och jobbar i Nice på en skola som heter Azurlingua, jag har varit här sedan i juli och ska stanna till december till och börja med. Sedan återvänder jag nog hit till våren igen. För vem älskar inte Frankrike?
  Jag har sett att du är i Antibes och jag har följt din blogg ett tag nu. Jag har också en blogg som jag skriver om Frankrike på, mestadels på arbetstid. Men jag tänkte eftersom din blogg också handlar om Frankrike kanske vi kan göra något gästinlägg i varandras ifall du skulle vara intresserad?

  Merci, bonne week-end!
  Jennifer
  Azurlingua

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *