Franska badhus

Imorgon skall jag till ett franskt badhus och undersöka om det verkligen är så att fransmännen inte vågar visa sina snoppar för varandra.

Som jag har förstått duschkulturen här nere skall man visa så lite som möjligt. Duscharna på jobbet, exempelvis, består av små enskilda rum som man kan stänga och låsa och det finns ett utrymme innan själva duschen som man kan byta om i.

Linda: Hur var det i Kroatien? Bar fransyskorna in omklädningsrumsmöblemanget i duschrummet för att slippa vara nakna offentligt? Hade de sedan ändå på sig trosorna ända in i duschkabinen?

Dessutom är det förbjudet med badshorts på badhuset, man måste ha småbadbyxor för att få bada här. Ordning och reda.

3 kommentarer till “Franska badhus”

 1. På det badhuset jag har varit på så stämmer det där med att man måste ha små badbyxor à la tysk turist. Man bytte också om i små garderober som fanns i omklädningsrummen och utanför fanns det plenty of övervakningskameror samt en tant som satt på en stol och noga såg på så att inget fuffens försiggick. Däremot fanns det duschar som såg ut ungefär som i Sverige för de som ville duscha med minibadbyxor men även några garderober för resten.

 2. Ja.
  Ja.
  …så nu fick du det bekräftat på bloggen! 🙂 Lite synd om dem när de stod där o såg förvirrade ut o det kom någon holländsk tant som helt ogenerat klädde av sig naken inne i damduschrummet…

  Till saken hör, som Micke sa om herrduschrummet, att det bara fanns fyra krokar men ett tiotal duschar och att det blev lite svårt för fransyskorna att göra av sina trosor/alla kläder någon torr stans när de väl klivit in bakom duschdraperiet. Intressant kulturstudie, iaf!

 3. Jag bidrar med mina erfarenheter från la piscine i Annecy oxå:

  Vi kom in i en hall med mängder av låsbara dörrar, till små badhytter, och fick gå in i var sin och byta om och sedan vidare ut till de gemensamma duschrummen. Som enskilda omklädningsslussar, ungefär.

  Att sedan duscha med baddräkt på före badet var väl OK, men det kändes äckligt efteråt när vi försökte tvätta av oss allt klor på fransyskornas vis, utan att ta av oss baddräkterna.

  Skicka alla fransmän o fransyskor på studieresa till O-ringen, tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *