I’m back

Jag har lämnat ett kallt, men vackert, Göteborg och återvänt hit till Antibes för ett nytt år på Rivieran. Idag har vi femton grader och sol.

Resan tillbaka hit gick fint som vanligt. Sterling är mycket bra, särskilt om man jämför med hemresan jag gjorde med RyanAir och som kändes mer som en bussresa än en flygresa. Som jag förstod det har RyanAir byggt (eller byggt om) en helt egen terminal på Marseilles flygplats (mp2) och när RyanAir bygger en terminal blir det inte mycket över till annat än de nödvändigaste. Tex fanns varken bagageband eller datorer vid incheckningen. Man fick själv bära sitt bagage till bagageinkastet. Vid gaten fanns varken stolar eller toaletter och hade man väl gått till gaten kunde man inte göra något annat än att stå i kö för boardingcardet blev rivet så fort man närmade sig gaten.

Nej, då är det trevligare på Landvetter och med Sterling. Ingen kö vid incheckningen, bara att visa pass och välja plats och sedan vidare till den förhållandevis snabba säkerhetskontrollen. Väl vid gaterna kan man lugnt gå och köpa en god kopp kaffe på Espresso House och sedan slå sig ner nära gaten och vänta på ombordstigning.

Flygbussen till Antibes hade sänkt priset. Nu kostar det 1€ (ca 9 kr) att ta flygbussen istället för 1€30 som förut. Å andra sidan hade de helt tagit bort tidtabellsdisplayen den här gången, men den har ju ändå inte haft något samband med när bussen skall gå i verkligheten så det kan inte anses vara en försämring.

Kärve på isen i Slottskogen.

2 kommentarer till “I’m back”

  1. Hej Klas! Det var jättekul att träffas i fredags, hoppas att vi ses på rivieran i vår! 🙂 Tyvärr missade du den första riktiga snön här hemma som kom igårkväll och som faktiskt (håll i dig) ligger kvar än.

  2. Klart vi ses, jag är iaf här!

    Det är alltid samma sak, så fort jag kommer hit säger ni där hemma ”åh, det är så fint här nu”, ”det har inte regnat på en hel dag nu”, ”det är varmt här, nästan 10 grader”. 😉

    Jag vill ha bildbevis för att tro er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *