Svenska konsulatet i Nice bjuder in till julstämning

Ikväll kommer granen från västkusten till Nice! Från www.consulat-suede.fr:

”Dec 8

Kl 17:50

Luciatåget utgår från Hôtel de Ville i Nice till granen vid Forum Masséna.

Kl 18:00

Den svenska granen skänkt av Västkustens Skogs AB tänds på Place Massena! Högtidligheten förrättas av Sénateur Maire de Nice Jacques Peyrat och Sveriges Ambassadör i Frankrike Gunnar Lund.

Kl 20:00

Julkonsert i den fantastiska kyrkan St Pierre d’Arène 62, rue de France, (bakom Hôtel Negresco), Nice

Musikalisk knäck, marsipan och marmelad, nötter, apelsiner och ris à la Malta. Kom och låt dina öron fyllas av läckra julgotter när Vokalkvartetten VOX frossar i sånger med ljuvligt juliga förtecken. Staffansvisor, Jul Jul, strålande Jul, O Helga natt, Jingle Bells, Marias vaggsång, Deck the Hall, When you wish upon a star. Andäktiga stunder. Blandat med många leende minutrar.

Vokalkvartetten VOX är en av Vara Konserthus fasta, professionella ensembler. De fyra sångarna har gjort sig kända för sin varma och öppna utstrålning med fin publikkontakt. Oavsett om VOX sjunger en madrigal, folkvisa eller nyskriven konstmusik genomsyras framförandet av lusten att levandegöra musikens alla känslor och färgskiftningar.

Nyligen gjorde kvartetten med Allan Edwall-porträttet Grovdoppa ånyo succé i Göteborgs Stadsteaters lunchteaterserie. Ensemblen hänger sig gärna åt den äldre musiken, såväl renässans- och barockmusik. VOX är dock lika framgångsrik i den helt nya repertoaren där man genom åren fått en mängd ny musik skriven direkt för ensemblen. Men nu till jul är det ju de gamla vanliga sångerna vi vill höra. Det får vi från VOX. Men vi får också höra en del sånger som vi kanske inte ännu har placerat i vår julmusikönskelista.

Du får möta Katarina Lundborg (mezzosopran), Tore Sunesson (tenor), Matts Johansson (baryton) och Ulrika Åhlén Axberg (sopran) – alltså vokalkvartetten VOX som denna höst fått den världsberömda sopranen Barbara Bonney som konstnärlig coach. Ett unikt tillfälle att få möta en sällsynt begåvad grupp.

Fritt inträde! Kollekt till förmån för Le Forneau Economique, soppkök i Vieux Nice!”

5 kommentarer till “Svenska konsulatet i Nice bjuder in till julstämning”

 1. Hej!
  Skall fira jul i Nice. Har du några bra tips på vad man gör i Nice under jul? Kanske någon kyrkkonsert?

  Jouyex Noel!

  Charlotta Anderson

 2. Hejsan. Jag heter Thomas jag och min fru Eva skall åka till Nice över nyåret. Vore kul om du kunde tipsa oss om hur nyårsfirandet går till i Nice.

 3. Hej Thomas! Tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig eftersom jag bara firat nyår en enda gång i Frankrike och då firade jag i en rondell. Vi hann nämligen inte längre förra året för vi kom iväg lite sent från vår nyårssupé.

  Men om ni är i Nice antar jag att ni gör bäst i att äta nyårsmiddag på en härlig resturang och sedan går ner mot stranden och tittar på alla fyrverkerier längs hela bukten. Om det är klart borde man kunna se fyrverkerierna från båda Cannes och Monaco därifrån.

 4. Charlotta, jag vet faktiskt inte vad man gör på jul här. Jag tror man äter mycket, länge och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *