Lutande tornet i Pisa lutar fortfarande

Förra helgen var Charlie här och hälsade på och eftersom vi redan har kollat in i stort sett hela Rivieran redan tog vi istället en sväng österut mot Italien och Pisa. Det tar inte mer än fyra-fem timmar att köra härifrån till Pisa om man tar snabba vägen, men eftersom vi var på semester delade vi upp det på två dagar istället och körde längs kusten och tittade på småstäderna och badade. Det var drygt trettio grader i Italien så luftkonditioneringen i bilen gick varm eh… kall (ha ha ha).

Italien är bra för det finns pizzor! Och pizzorna i Italien kostar runt 5 euro, dvs som hemma i Sverige, men smakar mycket godare och mer. Med riktig mozzarella, paramaskinka, parmesan och ruccula kan det inte bli annat än utsökt. Mat och dryck är överhuvudtaget billigare och godare i Italien än i Frankrike.

Tornet i Pisa lutar mycket mer än jag trodde det skulle göra. Det ser verkligen dumt ut. Omringat av andra stora och rejäla marmorbyggnader ser det väldigt oroväckande ut. Enligt Wikipedia lutar tornet 5,4 grader.

Jag såg dock till att hålla emot så att inte tornet skulle välta medan vi var där. Min insats för Italiens historiska arv.

Sedan köpte vi billig sprit på Italienska Lidl och tog snabba vägen hem och badade i poolen.

Några bilder som min nya kollega tagit i Pisa.

5 kommentarer till “Lutande tornet i Pisa lutar fortfarande”

  1. Visste du att musolini tyckte att tornet också var snett och skulle räta upp det? Vilket gjorde att det lutar ännu mer…

  2. Men jag försökte inte räta upp det! Jag bara höll emot lite så att det inte skulle luta ännu mer. Jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *