Med havskajak på Medelhavet

I serien ”Farkoster på Medelhavet” har vi idag kommit fram till kajaken. Första delen i serien handlade ju om en segelbåt.

Förra söndagen blev det faktiskt såpass bra väder att vi äntligen kunde ge oss ut på den, sedan länge, planerade och uppskjutna havskajakturen. Vi samlades på förmiddagen vid Antibes Yacht Clubs lokaler för genomgång och instruktioner. Alla var förväntansfulla och vi fick stå på stranden och lära oss att paddla på franska.

Det fanns några dubbelkajaker och några singelkajaker så jag och Daniel, den andre svensken som var med, bildade en svensk dubbelkajak som vi kallade för le bateau suédois. Det visade sig att både jag och Daniel är tävlingsmänniskor så när de andra fortfarande försökte sätta fast sina sandeler på kajakerna var vi halvvägs runt udden.


Le bateau suédois

Efter mycket paddlande och halvvägs runt Cap d’Antibes kom vi till en lagun där vi paddlade in för att bada och luncha. Jag och Daniel, svenskar som vi är, hoppade i det svalkande vattnet och badade innan maten. De andra var mer tveksamma till denna aktivitet. Vår teamleader, Corinna, vågade sig dock i men hävdade bestämt att man måste simma snabbt för att hålla uppe värmen. Hon simmade bort och försvann. Under tiden fraktades vår packning och apertifen i land av våra guider och de började duka upp för lunch.


Svenskarna badar


Våra kajaker

Apertifen bestod av sangria, som den äldre damen som körde motorbåten hade tillrett. Till den serverades salami, nötter och annat tilltugg. Sedan kom regnet. Först lite, men snabbt mycket, mycket mer. Nötterna började flyta i sin skål, korven sjönk och sangrian späddes ut.

I ena sidan av viken stack berget ut en bit och det var nästan som en grotta och dit tog vi vår flykt. Hela gänget stod tillsammans och tryckte under berget i väntan på bättre väder. Det tog ett tag och det var faktiskt lite kyligt, men tillslut duggade det bara och då gav vi oss av hemåt igen.


Orolig himmel

Hemfärden gick bra och trots ett extravarv runt en riktig bamse till segelbåt som låg för ankar i bukten i Antibes hann vi före alla de andra och vann därmed hela tävlingen.


Hela paddlargänget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *