Segling på medelhavet

Igår åkte jag, Staffan, Victor och Antoine till St Tropez för en dag på havet. Victor har en Bernina, en segelbåt på knappt 10 meter, liggandes i Cavalaire-sur-Mer.

Det var en fin sommardag igår, några moln på himlen men drygt 20 grader och en fin sydvind. När vi lämnat hamnen och kommit ut på havet försvann molnen, precis som de brukar göra hemma på västkusten. ”På sjön skiner alltid solen”, som vi seglare brukar säga.

Vi gick till Ile de Port-Cros och la ankar i bukten. Där badade vi i det helt kristallklara och blåa vattnet. Öster om Port-Cros ligger Ile du Levant som är en ö för militär verksamhet. Men byn Héliopolis på västra delen av ön är civil och är mestadels bosatt av nudister. Man får tydligen inte vara naken inne i stan, men den regeln lyder inte alla.

Till lunch åt vi smörgåsar och gåsleverpaté som Antoine, som är kiropraktor, fått av en av sina patienter.

2 kommentarer till “Segling på medelhavet”

  1. Det verkar dock seglas dåligt, med de fräcka handskarna! Eller hade du fått valkar av att hålla i pushpiten annars? 🙂

  2. Du kan ju se hur perfekt jag har skotat storseglet så det behöver nog inte förekomma något tvivel om att det var högklassig segling som försiggick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *