Mandelträden i blom

Mimosan är i full blom nu. Det är galet gult överallt och på torgen säljs buntar med kvistar med gula bollar på.

Min franskafröken berättade att mimosan brukar blomma i februari, men min kollega Eric berättade redan i december att mimosan blommade hemma på hans tomt och att han avskydde den (mimosan alltså, inte tomten).

Men nu har alltså mandelträden börjat blomma och i dag på jobbet när jag hade parkerat min motorcykel vid huvudbyggnaden (för jag är på utbildning i huvudbyggnaden den här veckan) såg jag ett stort fint mandelträd fullt med getingar och humlor i och jag lyckades fånga en humla på bild. Den har precis dykt ner i göttigöttet i blomman för att få sig en redig frukost.

Det var dagens botaniska berättelse. Min mor och far är här på besök och jag och mor har precis spelat av far 2 eurosar i Texas hold’em!

3 kommentarer till “Mandelträden i blom”

  1. Hmm…kanske det är mandelträd man skall ha i trädgården… Ser fint ut, vårlikt, annat är det här hemma i Sverige, det var ett tunnt snölager ute på gräsmattan i morse 🙂

  2. Jag funderar på att starta en bildtjänst: Rivierabilder – Vackra bilder direkt från franska Rivieran med motiv som du själv väljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.