På IKEA i Toulon: ”Ett hem tack!”

I fredags var jag ledig så jag och Charlie gick ner till stan och hyrde en skåpbil. Det var en väldigt stor skåpbil. Den hade tre säten fram och en ratt som var horisontell. När man körde över små gubb så gungade förarstolen precis som på riktiga, stora lastbilar. Det kändes mäktigt. När man backade såg man ingenting bakåt, men man hörde. Det pep nämligen så fort man närmade sig någonting och ju närmre man kom desto mer pep det. Eftersom Charlie gick ut och dirigerade mig varje gång jag backade så pep det frenetiskt för att bilen trodde jag skulle köra på honom.

Med cola, fransk radio, GPS och två glada humör svängde vi ut på A8:an och drog upp farten. Vi skulle till IKEA i Toulon. Det är långt att köra till Toulon men A8:an är en väldigt fin och snabb väg så det gick undan. Tack vare GPSen hittade vi direkt (till skillnad mot förra gången jag var där och vi körde runt och letade i över en halvtimma trots att vi sett den stora blågula IKEA-skylten från motorvägen). Tjugo över tolv gick vi in i möbelvaruhuset. Halv åtta kom vi ut med sista lasset. Men då hade vi ätit svenska köttbullar och köpt en soffa, en fåtölj, en puff, en matta, fyra bord, åtta stolar, två garderober, tre kuddar, en tvättkorg, en köksmodul med bänkskiva, två lampor och ett bonsaïträd. Ett hem, alltså.

Resten av helgen spenderade vi med IKEA-nycklar i högsta hugg. Och så bra det blev! Äntligen kan jag sjunka ner i en soffa när jag kommer hem utmattad från jobbet. Och jag kan sätta mina små, nätta fötter på en go, stor matta istället för på det kalla stengolvet, eller slänga upp fötterna på bordet istället och ligga och betrakta mitt vackra träd. Det är livet!

Nu skall jag på franskalektion! Ha det bra där hemma. Jag kommer på onsdag. /Klas

6 kommentarer till “På IKEA i Toulon: ”Ett hem tack!””

 1. Hej Klas! Det låter som att du börjar få till det riktigt gôtt där nere nu 🙂 Jag hoppas att vi ses under jullovet, du måste ju komma över och inventera Jonas whisky-förråd om inte annat, kram på dig!

 2. Tur att ni bor så högt med whiskyn annars hade den väl flutit omkring nere i ån nu.

  Om jag inte hinner förbi er under jul får ni komma och inspektera mitt förråd istället.

  /Klas

 3. Då kommer du hem lagom till att kylan verkar ha anlänt till Sverige.

  En blåbärscheesecake när du har kommit tillbaka?

 4. Tjena! Soffor och grejer.. Då finns nånstans att sova om man kommer! Sweet! Om du springer på Sarah R på jobbet kan du ta med hennes kataloger så slipper hon posta dem till mig.. Vi hörs! /T

 5. Haha, nej det går inte Tobbe. Väskan är full med annat…

  Men om du vill kan du få tillbaka häftet med exjobb på Amadeus någon gång 😉

 6. …fast jag tycker synd om de franska gubbsen. Hade de basker o tvärrandig tröja, o var i färd med att spela petanque??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *