Med flyg till Åre

För att vara riktigt säker på att få en varm och skön semester lämnade jag Rivieran och åkte hem till Göteborg i två veckor. En av dagarna tog jag och Charlie flygplanet och flög till Åre och vädret blev ännu bättre! Snö, sol och 27 grader.

Vi lyfte från Säve och mellanlandade i Älvdalen och tankade. Sedan vidare till Åre och Molanda flygfält. Dag två flög vi runt Åreskutan och tittade på Sveriges högsta vattenfall, Tännforsen, både från luften och till fots. Vi hann också hyra bil, åka vattenrutschbana och dricka blåbärssoppa i en skidbacke med lite, lite snö, alltså nästan som på vintern fast betydligt varmare. Tyvärr hann vi inte med isbastun på hotellet, men vi var på ICA Åra tre gånger.

Sista dagen liftade vi tillbaka till flygplatsen med en norrman som skulle köpa en utombordsmotor i Östersund och vi flög hem samma väg som vi flög dit, fast åt andra hållet.

Flygplanet var inte direkt tillverkat i år (snarare -62) och nästan inga instrument fungerade. Men Charlie flög som en fågel och jag navigerade så vi hamnade där vi skulle på nästan exakt utsatt tid och var inte borttappade någonstans. Hur som helst hade det inte varit någon fara att tappa bort oss för vi hade ett ”Räddningskit för fjällflyg” med oss, som vi hittat i en bokhandel i Sävedalen för 100 kronor.

Jag har satt ihop ett litet bildspel för att visa alla fantastiska vyer och lite annat. Titta på det här och klicka på bilderna om du vill se dem större:


3 kommentarer till “Med flyg till Åre”

  1. Planet är inte riktigt så gammalt och det var bara navigeringsinstrumenten som det var fel på :P.. så det så! ;)..
    Vart skall vi flyga nästa gång?

  2. Nej!.. såklart inte.. vad ska man med dom till? Det skall vara spännande att flyga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *