4 kommentarer till “Nejlikor på franska”

  1. Näe, det är inte sant! Karin skrev att jag behöver:

    # 2 tsk pomeransskal, malet eller rivet
    # 2 tsk bikarbonat
    (www.nejlika.se/recipe)

    … och det har jag ingen aning om vad det heter på franska. Så några pepparkakor blev det inte 🙁 Men lussekatterna var supergoda så det väger upp det hela.

  2. Bikarbonat är ju i praktiken bakpulver och heter så vitt jag vet ”kemisk jäst”, dvs ”levure chimique”.

    Pomeransskalen var svårare. Pomerans heter ”bigaradier” och skal heter väl ”zeste”, kanske?

    Hur som helst kan du väl torka pomeransen eller apelsinen själv? Om du börjar nu kanske det hinner bli klart till nästa år. Eller så gör du det i svag ugnsvärme i några timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *